Welkom

U bezoekt de website van de Hervormde Gemeente van Pernis. De Hervormde Gemeente van Pernis bestaat al sinds 1580! Wij hopen dat u hier iets te weten kunt komen over wat geloven en kerk-zijn anno 2017 in de praktijk inhoudt.

Onder het kopje Gemeente kunt u meer lezen over wie wij zijn en waar we voor staan.

Bazaar 2017

Zaterdag 26 augustus hebben we het weer met z’n allen mee mogen maken: De traditionele Bazaar in en rondom Rehoboth. Het was een prachtige, mooie dag. En buiten kramen met puzzels, knuffels, speelgoed. Verderop de platen, Cd’s en Dvd’s, schilderijen en lijsten te kust en te keur. En laten we de elec stand niet vergeten met hun grote diversiteit aan lampen, tv’s etc. Velen hebben gezocht en nog belangrijker: iets gevonden. Binnen ook de beroemde handwerkstand van de dames. Helaas de laatste keer dat men daar met hun “breisels” zaten. Na afloop hebben zijn de vier dames nog even letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes gezet.! En natuurlijk de kledingbeurs op drie plekken en de boekenstand op 2 plekken, overal een drukte van belang. Op het plein stond ook nog genoeg sortering van oude spulletjes en meubels. Voor de inwendige mens was zowel binnen als buiten het gebouw de mogelijkheid iets lekkers te kopen, dus niemand hoefde tekort te komen. In de zaal stond ook het Rad te draaien met mooie prijzen, waaronder waardebonnen van de Pernisser middenstand en kon er gevist en gegrabbeld worden door de kinderen. De gehele dag klonken ouderwetste meezingers door de luidsprekers. Aan het eind van de dag, kon de voorzitter van de Bazaarcommissie, Jan-Hans Koole, aan de voorzitter van de Kerkrentmeesters, Leen Hoogwerf, symbolisch een heel mooi bedrag van ong. € 25.000 toezeggen, wat gebruikt wordt voor onderhoud kerkelijke gebouwen en ook deze keer de nieuwe kanselbijbel is gekocht. Een bedrag wat door verkoop op elke maandag van het jaar en op de zaterdag van de Bazaar bijeen was vergaard. Met dank aan de vele vrijwilligers.

Zie ook de foto’s om een indruk te krijgen.

Namens de Bazaarcommissie, Arie den Ouden

Tien Woorden

Ds. M.D. van der Giessen sprak deze Tien Woorden tijdens de morgendienst op zondag 14 december.

U kunt de volledige presentatie hieronder downloaden.

Tien Woorden

De wegwijzer

Vanaf nu is de wegwijzer ook via de website te bekijken en te lezen

U gaat naar de linkerkant van de pagina en onder het kopje gemeente vind u het kopje wegwijzer.

Deze kunt u net als de zondagsbrieven en de kerkklanken openen met adobe.

Kerkdiensten:

» 01 oktober 09:30